MuKeDer | Mutlu Kediler Derneği

Türk Medeni Kanunun ilgili maddesi ile Dernekler Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince İl dernekler Müdürlüğü sistemine 15.01.2018 tarihinde kayıt olmuş bir dernektir.
Kedilerin mutlu olması için emek veren arkadaşlarımızın desteği ve çabasıyla kurulan derneğimiz işleyişinde 2018 Temmuz ayında WCF üyeliği alarak felinolojik sistemde ilerleme karar alan derneğimiz ilgili Federasyonun herhangi bir sisteminin olmaması ve Dünya genelinde kimliklerine olan güvensizlikten dolayı 2019 Nisan ayında istifa ederek Dünya’nın en güvenilir kedi veri tabanına sahip CFA üyesi olarak yoluna devam etme kararı almıştır.

Derneğimizin başlıca amaçlarını sıralayacak olursak,

• Türkiye’de yaşayan tüm kedilerin;
    Felinolojik faaliyetlerini CFA kurallarına uygun şekilde yürütmek,
    Tek soy kütüğü oluşturmak,
    Soy ağacı kaydını yapmak için merkezi sistem kontrolünde takip etmek,
    Köken kontrolü ve damızlık kedilerin takibi gibi hayvan bakım programlarını düzenlemek
    Genetik prensiplerin uygulanmasını ve hastalıkların önlenmesini kontrol altında tutmak
    Çeşitli sergi ve organizasyonlar ile topluma kedi sevgisini aşılamak ve bunun yanında farklı ırklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak,
    Ülkemizde sokakta yaşayan kedilere yardımda bulunmak (kısırlaştırmak, sahiplendirmek ve beslenmeleri konusunda mama yardımında bulunmak ve bunu organize etmek, onların yaşam haklarını korumak, şiddet ve diğer yaşam haklarına yapılan saldırıları, suistimalleri engellemek amaçlı oluşumlara destek sağlamak.) amaçları ile kurulmuştur.

Özetleyecek olursak aslında tek amacımız; MUTLU KEDİLER..

Cat Fanciers Association | CFA

CFA

1906’da kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. İlk kedi, CFA tarafından lisanslı gösterinin 1906’da biri Buffalo’da ve biri de Detroit’te gerçekleştirildiğini gösterir. İlk Yıllık Toplantı 1907’de Madison Square Garden’da yapıldı. 1909’da CFA, Cat Journal dergisinde Register’ı yayınladı. Ayrıca 1909’da, Çalışma Kitabının I. Cilt kitap şeklinde yayınlandı. 18 Eylül 1919’da New York Eyaleti yasalarına göre ana sözleşmeler yapıldı. 1920 yılına gelindiğinde CFA, bugün olduğu gibi en büyük pedigreed kedileri kaydı olma yolunda ilerliyordu. CFA, soylu kedi ırklarının benzersizliğini ve güzelliğini korumak ve tüm kedilerin refahını artırmak misyonunu sürdürmeye kendini adamıştır.CFA’nın 650’den fazla üye kulübü ve dünya çapında yıllık 400’den fazla yüksek profilli kedi gösterisi lisansı bulunmaktadır. CFA gösterileri, yüksek yeterlilik kriterlerini karşılayan kişiler tarafından değerlendirilir ve 42 ırkı için her biri için CFA Cinsiyet standartlarını kullanarak gösteri kedisini değerlendirmek için iyi niteliklere sahip sıkı bir eğitim programı tamamladı. CFA kayıt kitaplarının tutulmasından tam ölçekli bir küresel kuruma, veritabanında iki milyondan fazla kedi kaydının bulunduğu CFA, önümüzdeki 100 yıl boyunca hareket etmeye hazırlanıyor. CFA, merkez ofisini 2011 yazında Manasquan, NJ’den Alliance, OH’e taşıdı ve bu lokasyondan faaliyetlerine devam ediyor.